[NOTÍCIES]ESPANYA IMPARTEIX EL SOFTWARE LLIURE

Les administracions públiques espanyoles són unes de les més actives de tota Europa en matèria d’adopció de programari de codi obert, i a partir d’ara un organisme controlarà el seu desenvolupament i promourà la seva utilització.

El Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç ha anunciat l’obertura de CENATIC (Centre Nacional de Referència d’Aplicacions de la TIC basades en fonts obertes), un observatori nacional especialitzat en la detecció de fonts per al programari lliure a Espanya. L’objectiu final d’aquest òrgan és promoure la implantació de programari de codi obert entre les administracions públiques per a afavorir la interoperabilidad entre els sistemes informàtics.

Això converteix a Espanya en un dels països de la UE més actius en matèria d’adopció de programari lliure en les administracions públiques, amb el sector educatiu al capdavant. En col·laboració amb les comunitats autònomes i les empreses, es començaran a implantar aquest tipus de solucions en les administracions públiques d’Extremadura, Andalusia, Cantàbria, Astúries, Catalunya o Aragó.

FONT:

http://www.vnunet.es/es/vnunet/news/2008/09/25/espana_impulsa_el_software_libre_

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: