[EL CONSULTORI] COM PODEM EVITAR EL SPAM?

El correu brossa (SPAM en anglès) són els missatges enviats per un mitjà electrònic, indiscriminadament i massiva, sense el consentiment dels receptors. La seva finalitat generalment és comercial, amb missatges prenent forma d’anunci, tot i que també són freqüents els enganys amb intenció de treure profit econòmic de les víctimes. Tradicionalment els seus mitjans han estat el correu electrònic i els grups de discussió però amb popularització de noves tecnologies de comunicació electrònica l’spam hi ha saltat i el podem trobar en altres mitjans com blogs, wikis, fòrums i similars, missatgeria instantània, etc..

[FONT: VIQUIPÈDIA]

Tot seguit us donarem un consells per evitar-ho.

CONSELLS

No posar el nostre correu electrònic a Internet

Una de les opcions més importants per evitar l’spam és no posar la nostra adreça de correu a internet ja que la majoria de persones que envien correu massius de correu amb publicitat (els “spammers”) utilitzen sistemes automatitzats per rastrejar les web i obtenir adreçes de correus que utilitzen després amb les seves trameses.

Evitar que els visitants de la nostra pàgina web publiquin el seu correu

Tots els que tinguin una pàgina web pròpia, se’ls recomana oferir als visitants un formulari de contacte que amagui totalment l’adreça de correu en un arxiu extern,com seria un script php. Fins i tot es podria posar l’adreça en format imatge perquè no la detectin els spammers.

No utilitzar el nostre domini a internet

Si tens el teu propi domini no utilitzis la “info”, “service”, “sales”, “ventas” etc… per la seva adreça de correu electrònic.

Correus difícils d’esbrinar

Es recomana fer-se un correu específic per cada registre i així evitar l’atac a un correu per exemple important de la feïna, a més, cal adreçes difícils de esdevinar perquè no serà el mateix laura@gmail.com que lauragarcia3@gmail.com, tardaren més a spamejar-la.

No participar en cadenes d’email

Evitem participar en cadenes d’email, ja que són una font d’informació per els spammers. Si no tenim d’un altre que reenviar l’ email, hem de esborrar la part de la capçalera, suprimint així els correus que incorporava el missatge reenviat.

Utilitzar l’opció de BCC (Black Carbon Copy)

En compte de posar les adreces dels destinataris al camp “To”, “A” o “Cc”, haurem d’utilitzar l’opció BCC (Black Carbon Copy) perquè no siguin visibles per a la resta de destinataris.

VIGILEM AMB ELS MISSATGES DEL BANC

Cal vigilar amb els missatges, que semblen ser enviats per els bancs o altres institucions financeras. Últimament es la moda que els criminals utilitzin spam per tractar de descubrir les seves contraseñes,etc. Si dubtes de les instruccions no segueixis omplin dades o escrivint el missatge.No hem d’oblidar activar l’opció de no rebre missatge comercial i mai respondre als missatges dels spammers.

Altres opcions:

-Utilitzar el software lliure (a més és gratuït) com Thunderbird, Eudora i Sylpheed ja que ofereixen major garantia de seguretat evitant la propagació de correus no desitjats i virus. Es a dir evitar utilitzar Microsoft Outlook (aplicació d’àmbit privat).

-Si hem d’enviar un arxiu adjunt, cal intentar reduir la seva grandària o comprimir-lo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: