[RECURSOS] CONNECTAT SENSE FILS

Os presentem la iniciativa guifi.net, a Mataró la xarxa s’anomena Mataró Sense fils i ja compta amb 5 nodes. Els nodes i supernodes són les antenes que articulen la xarxa, les podem trobar a la Plaça Cuba, el barri de l’Havana, a Rocafonda, Els Molins, l’Escorxador i la xarxa troncal al carrer Jaume Isern.

Guifi.net és de tothom que hi participa connectant el seu tram de xarxa.

És un projecte col·laboratiu organitzat horitzontalment que aplega  tan a persones individuals, col·lectius, empreses i administracions. És obert i per tant tothom hi pot participar en igualtat de condicions en el marc del Comuns Sensefils.

L’11 de Juliol del 2.008 es va crear la “Fundació privada per a la xarxa oberta, lliure i neutral guifi.net” amb l’objectiu de ser un instrument més al servei de la xarxa oberta  sense alterar la forma original.

La xarxa oberta, lliure i neutral es vertebra a partir d’un acord d’interconnexió entre iguals on cadascú aporta el seu tram de xarxa i el connecta amb els altres, i amb això, qui es connecta obté connectivitat amb altres trams de xarxa, i els altres, obtenen accés per al trànsit en un tram nou.

Matarosensefils

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: