[PROGRAMARI LLIURE] ELS FRANCESOS ESTALVIEN GRÀCIES A UBUNTU

La policia nacional francesa ha assenyalat recentment que la migració de la seva infraestructura programari a Ubuntu Linux des de Microsoft Windows els ha permès estalviar ni més ni menys que 50 milions d’euros des de l’any 2004, el moment en el qual van començar el procés. Els plans d’aquest organisme és el de completar aquestes tasques de migració en 2015 amb l’engegada de 90.000 PCs amb aquesta distribució Linux.

ubuntu-codecs-0

La Gendarmerie Nationale de França, el que vindria a ser la nostra Policia Nacional, va començar el procés de transformació de la seva infraestructura informàtica fa 4 anys, quan va substituir Microsoft Office per OpenOffice.org en tota l’organització. A partir d’aquí unes altres solucionis Open Source van començar a ser utilitzades gradualment, com en el cas de Firefox i Thunderbird.

ubuntu-francia-2

No obstant això el canvi més significatiu es va produir amb la migració a Ubuntu des de Windows XP, una decisió que es va prendre fonamentalment després de l’aparició de Vista a la fi de 2006 -per a empreses- i la seva poca acceptació per part d’indústria i usuaris.

Fins a la data, com indiquen a Ars Technica, s’ha instal·lat aquesta distribució de GNU/Linux en 5.000 llocs de treball, i l’èxit d’aquest procés ha fet que es planifiqui la migració un total de 15.000 llocs per a finals d’aquest any. Però la cosa no acaba aquí: en 2015 volen completar la migració absoluta de la infraestructura, que consta de 90.000 llocs de treball.

ubuntu-mas-lento-3

L’informe publicat per l’Observatori Open Source de la Comissió Europea oferix detalls de la presentació oferta per un dels responsables d’aquest procés, el tinent coronel Xavier Guimard, que va indicar que la Gendarmerie ha pogut reduir les seves despeses en un 70% sense per això reduir la seva capacitat de funcionament. La migració els ha permès estalviar 50 milions d’euros des de 2004 com a conseqüència de l’estalvi de llicències i de manteniment.

Migrar de Windows XP a Windows Vista no ens hauria ofert massa avantatges i Microsoft ens va indicar que seria necessària la formació dels usuaris. En canvi migrar de XP a Ubuntu va ser molt senzill. Les dues grans diferències entre l’un i l’altre són les icones i els jocs. I els jocs no són la nostra prioritat?, va comentar el tinent coronel Guimard.

Tot un exemple de l’adopció reeixida de Linux en els organismes públics, que podria representar una referència per a possibles implantacions futures.

Font:  http://www.muylinux.com/2009/03/12/los-franceses-ahorran-gracias-a-ubuntu/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: