[PROGRAMARI LLIURE] Epiphany, l’alternativa a Firefox

Fa poc parlava del llançament de la primera versió usable de Chromium en Linux, però és cert que existeixen alternatives clares a l’omnipresent Firefox que molts usem en GNU/Linux. Una de les més rellevants -i també, de les més oblidades- és Epiphany, un navegador que té els seus avantatges sobretot per als quals usen GNOME com entorn d’escriptori per defecte.

epiphany-1-500x342

Un usuari d’aquesta aplicació ha fet un curiós al·legat a favor de l’ús de Epiphany, que tradicionalment usa el motor de renderizado WebKit, encara que fins a no fa molt temps aprofitava la potència de Gecko, el motor de Firefox.

epiphany-2

La veritat és que els raonaments -sobretot per la integració amb GNOME- són interessants, però a Epiphany se li nota més lent en la navegació, menys polit, i sobretot, mancat de les poderoses extensions de Firefox. Tampoc és que es comporti especialment en l’execució de Javascript, un apartat cada vegada més rellevant i que al que els navegadors estan prestant major atenció, així que encara que Epiphany és interessant, no és el meu navegador predilecte. Però clar, això és solament una opinió. Per cert, per a instal·lar-lo recordeu que el paquet -almenys, en Ubuntu- es denomina ?epiphany-browser?, i no epiphany a seques. Quan ho instal·leu ho tindreu disponible a través del comando amb aquest mateix nom de paquet, i fins i tot s’instal·larà una versió epiphany-gecko per als quals preferiu el motor de renderizado antic. Curiós.

Descarrega aquí el Epiphany

Font:  http://www.muylinux.com/2009/03/26/epiphany-la-alternativa-a-firefox/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: