[TRUCS]INSTAL·LAR AMB GESTORS DE PAQUETS

ubuntu-termial-trasparent

El mètode mes usat per a instal·lar programes és per mitjà dels gestors de paquets, no obstant això, encara que els repositoris de paquets d’Ubuntu són molt grans, succeïx que moltes vegades es desitja instal·lar un paquet que no està disponible en els repositoris d’Ubuntu. Si ocorre això, pots descarregar i instal·lar arxius de paquets des de llocs web.

Cal ressaltar que existeixen diversos tipus de paquets Linux, la majoria d’ells estan associats als gestors de paquets de les diferents distribucions Linux. Com exemple estan els paquets Debian (arxius .deb), arxius comprimits amb tar (arxius .tar).

En aquesta ocasió anem a veure com instal·lar paquets .deb, Aquests arxius són paquets Debian. Els arxius de paquets associats amb Ubuntu tenen l’extensió .deb a causa de les estretes relacions que manté Ubuntu amb la distribució Debian GNU/Linux. Comencem:

– Necessitarà privilegis administratius per a instal·lar un arxiu .deb

– Per a instal·lar un arxiu .deb, premi dues vegades sobre ell i després seleccioni instal·lar paquet. Si prefereix usar la terminal, introdueixi: sudo dpkg -i arxiudepaquet.deb

– Així mateix, per a desinstal·lar un arxiu .deb que ja hagi estat instal·lat, desmarqui’l en el seu gestor de paquets o també pot introduir el següent en una terminal: sudo dpkg -r nomdelpaquet.

Font: http://trucos-linux.blogspot.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: