[PROGRAMARI LLIURE] PUBLITECA LA NOVA BIBLIOTECA ONLINE

publiteca1

Crear una biblioteca online que contingui una de les millors seleccions de eBooks relacionats amb el món de la publicitat, màrqueting, Internet i àrees d’acord amb l’anterior?

La Publiteca és un lloc on es pot trobar una gran quantitat d’informació sobre màrqueting a través d’un suport que segueix estant molt de moda: el ebook. Aquest ?llibre electrònic? basa el seu èxit que és fàcilment transportable en un gran nombre de dispositius mòbils com els quals avui posseïx la gran majoria de la població.

El seu escàs espai, unit al potencial que té fan d’aquest tipus de format un dels més demandats. Però més enllà de servir de simple repositorio d’informació, la publiteca pretén ser un centre de reunió d’informadors i informats, en un sistema circular en el qual tots es beneficiïn de la informació que és oferta pels altres. Així, la intenció és convertir aquest espai en un entorn en el qual es produeixi un fenomen de flux d’informació similar a una xarxa social, de manera que tant els seus integrants com els visitants es beneficiïn de la comunicació de la qual parlem, la qual es plasma en els eBooks que es trobin en la plataforma.

publiteca2

A dia d’avui, la Publiteca no té encara un gran fons documental, si bé tot apunta que en poc temps pot arribar a convertir-se en tot un èxit. La intenció és que existeixi una gran col·lecció de documents que, en conjunt, ofereixin un suport a l’usuari sobre una gran varietat de temes.

Així, podrem trobar manuals, guies, normatives, codis, assajos, etc. El sistema d’ordenació i classificació documental que s’ha seguit és a partir de tres camps que són utilitzats sovint en aquestes àrees: any de publicació, idioma i temàtica. No hi ha ni que dir que la Publiteca es concepte des de la filosofia de la gratuïtat (es troba llicenciat baix Creative Commons), el que resultarà molt del grat dels usuaris. De totes maneres, sembla convenient que es revisi aquest detall amb cada descàrrega, ja que així s’eviten algunes sorpreses desagradables d’última hora. Sigui menjo fos, la iniciativa resulta de gran ajuda per a l’usuari.

Font:  http://www.ideacreativa.org/

Per a saber més: http://www.publiteca.es/

Deixa un comentari