[MATARÓ] PRESENTACIÓ DE L’ELISENDA

Ja ha passat tot!!!

Aquestes 4 paraules eren les no paraven de sortir de les boques de tots els membres de la nostra Colla una vegada ja totes les Colles estaven sopant i com be dèiem… Ja havia passat tot… Ja estava l’Elisenda entre nosaltres i s’havien acabat els nervis… Però tirem enredera… Expliquem com va anar tot des de el principi…

Eren les 4 de la tarda del Dissabte… Però no qualsevol Dissabte… Sinó el 28 de Novembre, el dia de la Trobada de Presentació i Bateig de la nostra Geganta Elisenda… Aquest projecte que feia 2 anys la Colla portava carregat a l’esquena…

Doncs això… Eren les 4 de la tarda del Dissabte i començaven a arribar al Pati de Can Marchal els fotògrafs que farien les fotos de l’Elisenda… Van ser les úniques persones que van poder gaudir de l’Elisenda abans de la seva estrena… Doncs els demés només van poder veure-la a la seva entrada a la Plaça de l’Ajuntament a les 6 de la tarda d’aquell dissabte…

Van arribar tant puntuals que ens van enxampar acabant de muntar tot l’equip de so de la Trobada… Doncs com sempre a totes les Trobades anàvem malament de temps… Una vegada vam acabar de muntar l’equip de so vam marxar cap a l’Institut Municipal d’Acció Cultural (IMAC) on teníem la Geganta ben guardadeta… Vam treure-li el vel que li cobria el cap i li vam posar la corona. Una corona molt especial, doncs està plena de cristalls de’swarovski i té just al mig l’escut de la nostra ciutat, Mataró.

Ja a les 5 de la tarda, puntualment, van començar a arribar totes les Colles Geganteres i ens vam anar encarregant de rebre-les davant de la Casa de la Vila i dirigint-les a la Plaça de l’Ajuntament on es realitzava la Plantada. Com no puntualment l’Elisenda va arribar ballant a la Plaça de l’Ajuntament sota una pluja de confeti i acompanyada pels Grallers de la Colla Gegantera d’Iluro. Un gran aplaudiments per part de tots els assistents va donar-li la benvinguda i la va acompanyar fins a plantar-se entre els seus dos padrins, l’Alarona de la Colla Gegantera d’Iluro i en Lucius Marcius de l’AV de Peramàs Esmandies.

Uns 15 minuts després, la Colla Gegantera de l’Angeleta, que era la Colla Gegantera encarregada d’obrir la Cercavila,  ja va començar a enfilar-se per La Riera, seguida per la Colla Gegantera de la Web dels Gegants de Mataró, els Gegantons dels Blaus de Granollers, l’A.G.G. de la Vall de Sitges, els Geganters d’Argentona, la Colla Gegantera d’Iluro, l’Elisenda i en Lucius Marcius que tancava la Cercavila amb els seus tabalers.

Quant vam arribar al troç de la Cercavila on passàvem pel Carrer Nou, Pl. Santa Maria i Carrer Bonaire, s’ha de dir que amb la gentada que hi havia, als Gegants els hi costava fins i tot ballar sense topar amb ningú! Vam pensar que era normal… Són dos carrers molt estrets i era normal que estiguéssim apretats tots… Quina va ser la nostra sorpresa quan al entrar al Carrer Argentona no es veia l’ultim cap… Estava ple de gom a gom i, com no, això va animar a l’Elisenda tant que va acabar llençant el ram al públic varies vegades!

La Cercavila pujant pel Torrent

Però com no la part més maca de la Trobada va ser l’entrada al Pati de Can Marchal… On una per una les Colles Geganteres van anar entrant al Pati i van ser presentades per l’Enric Serra, Secretari de la Coordinadora de Colles Geganteres de Mataró i locutor principal del programa Fal·lera Gegantera de Radio Mataró. Com era normal l’Elisenda no va tenir suficient amb la Cercavila pels Carrers del Centre de Mataró i al ritme de la Polca d’Ours es va quedar ballant amb en Lucius Marcius, el seu padrí, fins que va acabar la música.

Després d’això vam començar amb l’acte més protocol·lari de la Trobada… L’Elisenda amb els seus padrins, l’Alarona i en Lucius Marcius, amb l’acompanyament dels Grallers d’Iluro van ballar el Ball on l’Elisenda va ser oficialment apadrinada per aquestes dues Colles. Després van pujar a l’escenari l’Aitor Garrido, el nostre Cap de Colla, en David Roy, Cap de Colla d’Iluro, i en Jose Sanchez, Cap de Colla d’en Lucius Marcius, i es van fer l’intercanvi de pergamins i recordatoris de l’apadrinament.

Des de la Colla Gegantera d’Iluro vam rebre un petit cavallet amb una foto dels Gegants d’Iluro i donant la benvinguda a l’Elisenda al món Geganter, i de la Colla Gegantera d’en Lucius Marcius vam rebre un gran pergamí a DIN-3 on estava l’acta d’apadrinament de la Geganta.

Després va haver-hi el lluïment de les Colles Geganteres on una a una van anar ballant davant de l’Elisenda i els seus padrins. Com no podia faltar, justament les Colles van finalitzar de ballar vam començar amb la entrega de records a les Colles Geganteres. En aquesta Trobada vam decidir buscar un record diferent de les Trobades Geganteres Mataronines… El record era una petita estructura de ferros entrellaçats i amb punxes simbolitzant espines, i a dalt de tot una gran rosa de tela. No només vam agrair la presència a les Colles Geganteres… Doncs hi havia molta gent que ens havia ajudat tant en aquest dia tant especial com anys enredera…  La gent que vam fer pujar a l’escenari van ser… En Dídac García, responsable dels Geganters de Santa Coloma de Queralt que ens van ajudar a portar l’Elisenda en aquesta Trobada, l’Azzel, el Fotògraf que va venir a fer-nos el reportatge de Trobada, un responsable de Discomovil Carlos, ja

que ens van sonoritzar tot l’acte “per la patilla”, i com no podia faltar vam fer pujar a la Coral Mas, de la Web dels Gegants de Mataró, doncs va ser la persona que ens va animar fa 2 anys a crear una Colla Gegantera.

Escut de la Colla

Després d’això va ser quan ja totes les Colles vam ballar el Ball Final, on els Grallers van tocar els 2 balls que ja són típics per finalitzar les nostres Trobades… Els Set Salts i el Passi-ho bé! Llavors totes les Colles van anar a sopar i ja va ser quan van començar a sonar les 4 paraules que dèiem al principi… Ja ha passat tot!!!

Aitor Garrido (Cap de Colla)

Deixa un comentari